Infók a szabályokról

2011.02.09. 15:58 Swacsa

Mint azt tudjátok idén a 3. ligát fogjuk erősíteni, meg is van h a 3.a ligát kell majd figyelnünk: http://bmefoci.bme.hu/3aligabajn.htm

A konkrét mérkőzésidőpontok egyenlőre még szerepelnek a honlapon, de addig sztem érdemes lenne megismernie mindenkinek a ránk vonatkozó 3. ligás szabályokat. Lássuk:

1.     JÁTÉKTÉR, LABDA:

A játék a fehér vonalak által határolt rész. A vonal a játéktérhez tartozik. A labda 5-ös méretű. Az alapvonal mögött a mérkőzés alatt senki nem tartózkodhat! A labdáról minden csapatnak gondoskodnia kell!

2.     A MÉRKŐZÉS IDŐTARTAMA:

A játékidő 2*25 perc. A csapatok kötelesek a mérkőzések előtt legalább 10 perccel megjelenni! Várakozási idő nincs! A mérkőzés folyamán az órát csak abban az esetben szabad megállítani, ha félidő van, vagy ha sérülés történik. A mérkőzések egész órakor kezdődnek és legkésőbb az adott óra utolsó percében véget kell érjenek.

3.     JÁTÉKOSOK SZÁMA:

A mérkőzést két csapat játssza, 5-5 fővel, ezek közül az egyik a kapus. A mérkőzés elkezdéséhez minimum 3 fő szükséges. A mérkőzésnek vége van, ha a meccs folyamán bármely okokból 3 fő alá csökken a játékosok száma egy csapaton belül. Cserélni folyamatosan lehet. Cserezóna az oldalvonal mentén. Előbb a lecserélt játékosnak kell elhagynia a játékteret, utána mehet csak be a másik játékos.

4.     SZERELÉS:

A csapatoknak egységes (egyszínű) szerelésben kell megjelenniük. Stoplis cipő használata tilos!

5.     A JÁTÉK KEZDETE:

A meccs kezdőrúgással kezdődik. A csapatkapitányok pénzfeldobással/megegyezéssel döntik el a kezdés jogát. Az egyik félidőt az egyik, a másik félidőt a másik csapat kezdi. A kezdőrúgást a játéktér középpontjáról kell elvégezni az ellenfél térfele felé. A kezdőrúgásnál az ellenfél 3 méternél jobban nem közelítheti meg a labdát. Kezdőrúgásból közvetlenül gól szerezhető.

6.     KAPUS JÁTÉKA:

A kapusról is van szöglet. A kapus a játékban lévő labdát berúghatja az ellenfél kapujába, azaz gólt érhet el, de kézből semmilyen esetben nem érhető el gól. Az ellenfélről az alapvonalon túljutott labdát a kapus kézzel kell játékba hozni, melynek el kell hagynia a büntetőterületet határoló vonalat. A hazaadást és az oldalrúgást a kapus nem foghatja meg.

7.     SZABÁLYTALANSÁGOK:

Általában a nagypályás szabályok szerint. Eltérés: Tilos a becsúszó szerelés! Szabadrúgáskor az ellenfél 5 méteren belül nem tartózkodhat.

8.     SZÖGLET, BERÚGÁS:

A szögleteket a sarokpontról kell elvégezni. Az ellenfél 5 méteren belül nem állhat. Az oldalvonalat elhagyó labdát csak berúgással lehet játékba hozni. Az ellenfél játékosainak a letett labdától legalább 5 m-re kell állni. A rúgó játékos csak akkor érhet újra a labdához, ha azt más is érintette már.

9.     BÜNTETŐ:

Hat méterről kell elvégezni. A labdát a hatos vonalára kell tenni, egyenlő távolságra a két kapufától. A rúgást végző játékost egyértelműen azonosítani kell. A kapusnak a gólvonalon kell állni és előre a rúgás pillanatáig nem mozdulhat el. Oldalra a gólvonalon bármely irányban mozoghat. Minden más játékosnak a játéktéren belül kell lenni, a büntetőterületen kívül kell állni, a büntetőpont mögött, legalább 5 m-re a labdától és a rúgást végző játékost nem szabad akadályozni.

EZEN JÁTÉKSZABÁLYZATBAN NEM TÁRGYALT KÉRDÉSEK ESETÉN A LABDARÚGÁS SZABÁLYKÖNYVE AZ IRÁNYADÓ.

 

Szólj hozzá!

Címkék: szabályok 3.liga

A bejegyzés trackback címe:

https://error-reloaded.blog.hu/api/trackback/id/tr172649378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása